5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag zondag 03 december 2023, stond de thuiswedstrijd tegen koploper Rijen op het
programma. Rijen behaalde uit de eerste 9 wedstrijden 21 punten en was nog ongeslagen.
Het doelsaldo was 24 voor en 5 tegen. Het bleek dus ook dat het verdedigend bij Rijen goed
in elkaar zat.
GSBW mistte op deze frisse zondagmiddag enkele routiniers waardoor de pas 18 jarige Tijn
Santegoets zijn debuut maakte in de basis.
GSBW begon met de volgende 11: Jelle van der Velden, Danny van Laarhoven, Dion van
Loon, Igor van Loon, Damien Dielemans, Tijn Santegoets, Mitchel van Zelst, Rick van
Amelsfoort, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Milan van Boxtel.
Als wissel waren beschikbaar: Niek de Jong, Teo Filipovic, Anouar Annouri en Danilo Farci.
Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf de pupil van de wedstrijd (Emir Mandzo JO7-2) het
goede voorbeeld door te scoren met een simpel balletje door de benen van de Rijen-keeper.
GSBW begon afwachtend en controlerend aan de wedstrijd en liet Rijen het meest aan de
bal. Echte kansen ontstonden er dan ook niet voor beide 11-tallen. Toch was het Rijen dat in
de 22 e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Vanuit een corner kwam Joey Jacobs op de
punt van de 16 in balbezit. Zijn als voorzet bedoelde bal zeilde over Jelle in de verre
bovenhoek binnen. De eerste kans voor GSBW viel pas te noteren in de 28 e minuut. Vanuit
een luchtduel tussen de Rijen doelman en Mitchel viel de bal uiteindelijk voor de voeten van
Willem. Zijn pegel vanaf de rand 16 ging maar net naast. In de 35 e minuut had Jelle nog een
prima reflex in huis op een inzet van Walther Dingemans en tikte de bal corner. Meer echte
kansen voor beide 11-tallen vielen er niet te noteren in de 1 e helft. Het spel speelde zich
hoofdzakelijk af tussen de twee zestienmeter gebieden.
GSBW kwam iets beter uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 50 e minuut in 2 kansjes van
dichtbij voor Willem. Uiteindelijk kon Rijen doelman Bas van Loon de bal tot corner
verwerken. In de 56 e minuut werd Rick vervangen door Danilo. In de 58 e minuut kreeg Milan
nog een redelijke kans op aangeven van Willem. Met een halve omhaal schoot hij de bal
vanaf ongeveer 14 op doel. Helaas werd de bal niet vol geraakt waardoor de keeper simpel
kon pakken. In de 66 e minuut kreeg Mitchel zijn 2 e gele kaart waardoor GSBW met 10 man
verder moest. Ondanks de 10 man was GSBW zeker niet de mindere. In de 69 e minuut kwam
GSBW bijna op de verdiende 1-1. Een schot van Willem, vanaf de linker punt van de 16,
belandde op de kruising. GSBW ging meer druk zetten en verdediger Igor schoof door maar
men moest ook beducht blijven op de snelle counters van Rijen. Uit een van deze counters
schoot Roy Capitein in vrijstaande positie over het doel. Helaas werd er niet gescoord door
de blauw-witten waardoor de nederlaag een feit was en Rijen ongeslagen bleef. Een
gelijkspel had zeker tot de mogelijkheden behoort en misschien ook wel verdiend.
Volgende week zondag, 10 december 2023 (14.00 uur) staat de laatste uitwedstrijd voor de
winterstop tegen R.K.S.V. Groen Wit in Breda op het programma.