5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag, zondag 05-11-2023, stond de thuiswedstrijd tegen Coal op het programma. Coal,
afkomstig uit Rotterdam en een onbekende tegenstander, stond op plaats 10 van de ranglijst
met 6 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 12 voor en 18 tegen. Ook was bekend
dat het een aantal technisch vaardige spelers in de gelederen heeft. Van onderschatting
mocht dus geen sprake zijn.
GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle van der Velden, Danny van
Laarhoven, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Imad Kharichef,
Mitchel van Zelst, Milan van Boxtel, Willem Kleijssen en Jessey Akkermans.
Op de reservebank zaten: Niek de Jong, Teo Filipovic, Tijn Santegoets, Rick van Amelsfoort
en Anouar Annouri.
Pupil van de week Miro Peeters (JO7-2) gaf voorafgaand aan de officiele aftrap het goede
voorbeeld door alle spelers, inclusief de keeper, van Coal te passeren en simpel te scoren.
1 e helft:
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en de tegenstander
werd gelijk onder druk gezet. Dit leidde in de 6 e minuut in de eerste goede kans voor Milan.
Op aangeven van Imad kwam hij vanaf de rechterkant oog in oog te staan met Coal doelman
Arash Noorafkan. Met een verdediger in zijn rug schoot hij iets te gehaast waardoor de bal
over de lat verdween. In de 9 e minuut viel de 1-0. Een lange bal van Dion werd door een Coal
verdediger doorgekopt waardoor de attente Willem alleen voor de keeper verscheen.
Willem bleef koel en schoof de bal beheerst in de linker beneden hoek. In de 18 e minuut viel
de 2-0. Vanuit een combinatie tussen Bradley, Willem en Jessey was het uiteindelijk de
vrijstaande Milan die de bal simpel binnen kon tikken. 2 minuten later werd het zelfs 3-0.
Wederom was een prima aanval via Imad en Jessey de inleiding. Jessey speelde de
vrijstaande Milan op maat aan en hij liet deze uitgelezen kans niet onbenut maar de keeper
wel kansloos. GSBW bleef prima combineren en bewegen. In de 22 e minuut kreeg een speler
van Coal de rode kaart wegens het onderuithalen van de doorgebroken Jessey. Zij moesten
dus met 10 man verder. De toegekende vrije trap werd door Imad slim breed gelegd op de
vrijstaande Willem die de keeper kansloos liet waardoor de 4-0 op het scorebord kon
worden genoteerd. Coal kon niet echt een vuist maken maar bleef wel gevaarlijk via hun 2
snelle spitsen. In de 33 e minuut kreeg Dalvin Delgado de eerste grote kans voor Coal. Jelle
was bij de les en kon zijn inzet met de voet keren. In de 39 e minuut had GSBW op 5-0 moeten
komen. Op aangeven van Milan schoot Willem van dichtbij over het doel.
GSBW speelde een prima 1 e helft en de 4-0 voorsprong was dan ook terecht. Er was dan ook
geen aanleiding om te wisselen.
2 e helft:
De 2 e helft was van een iets minder niveau toch was de eerste kans weer voor GSBW. Op
aangeven van Jessey schoot Milan maar net voorlangs. In de 54 e minuut kreeg Willem nog
een uitgelezen mogelijkheid op aangeven van Imad. Deze keer kon de doelman met een
prima reflex redding brengen op een inzet van dichtbij en tikte de bal corner.
Coal probeerde het nog wel met lange ballen maar kon niet echt gevaarlijk worden.
In de 74 e minuut werden Jessey en Imad gewisseld en kwamen Rick en Anouar voor hen in
het veld. Daarna werden ook Willem en Danny nog gewisseld en kwamen ook Tijn en Teo
nog in het veld. Er werd echter niet meer gescoord waardoor de ruststand ook de eindstand