5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Vandaag, zondag 18 februari 2024, stond de thuiswedstrijd tegen het voor GSBW onbekende
SC Emma uit Dordrecht. SC Emma stond op plaats 13 van de ranglijst met 9 punten uit 13
wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 31 tegen.
GSBW begon op deze druilerige zondagmiddag met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jelle
van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley
Luijten, Mitchel van Zelst, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Willem Kleijssen en Milan
van Boxtel.
Als wissel waren beschikbaar: Niek de Jong, Abdel Kasrioui, Tijn Santegoets, Danny van
Laarhoven, Jessey Akkermans, Rick van Amelsfoort en Danilo Farci.
GSBW probeerde gelijk het initiatief te nemen. Behoudens enkele kleine kansjes was het niet
echt overtuigend in het begin van de wedstrijd. De eerste behoorlijke kans viel pas te
noteren in de 10 e minuut. Vanuit een voorzet van Denzel kreeg Willem een vrije kop kans.
Helaas ging de bal ruim naast. In de 14 e minuut belandde een schot van Denzel, vanaf de
punt 16, op de buitenkant van de paal. SC Emma hanteerde hoofdzakelijk de lange bal en
probeerde daarmee hun snelle linksbuiten Bayram Akyon in stelling te brengen. In de 23 e
minuut viel dan toch de 1-0. Vanuit een prima aanval over rechts via Willem en Imad werd
de voorzet van Willem door Denzel goed binnen getikt. GSBW moest wel beducht blijven op
de counter van SC Emma. In de 28 e minuut werd een doelpunt van SC Emma terecht
afgekeurd wegens hands. In de 43 e minuut kreeg Willem nog een goede kans op aangeven
van Damian. Zijn geplaatst schot vanaf ongeveer 18m scheerde maar net over de lat.
Op slag van rust viel dan toch de 2-0. Vanuit een prima pass van Mitchel snelde Milan vanaf
links richting het doel van de tegenstander. Hij kapte met links een tegenstander uit en
schoot daarna beheerst met rechts binnen. Van GSBW zijde was de 1 e helft slordig waardoor
de ballen niet aankwamen of direct bij de tegenstander werden ingeleverd.
Onder de rust moest de aan zijn voet geblesseerd geraakte Bradley worden vervangen en
kwam Danilo voor hem in het veld.
In de 58 e minuut kreeg Imad een grote kans na een prima aanval over links waarbij de bal
uiteindelijk door Danilo werd terug gelegd op de vrij staande Imad. Zijn schot vanaf de rand
16 ging helaas net over het doel. In de 62 e minuut wisselde SC Emma 2 spelers en probeerde
er nog iets van te maken. In de 64 e minuut viel dan toch nog onverwachts de 2-1. Vanuit een
voorzet van links was het Michael Potkamp die het beslissende tikje kon geven. Enkele
minuten later werd de voorsprong weer vergroot tot 2 doelpunten. Een door Denzel
genomen vrije trap werd goed door Igor binnen geschoten waardoor de 3-1 een feit was.
Hierna dacht GSBW dat de 3 punten al binnen waren. SC Emma dacht hier echter anders
over. In de 76 e minuut viel de 3-2. De bal werd uiteindelijk door Luiferdi Marchena binnen
getikt. 5 minuten later viel zelfs de gelijkmaker. Een voorzet van rechts werd door Bayram
Akyon uiteindelijk over de doellijn gewerkt. GSBW probeerde het daarna nog wel, kreeg ook
nog enkele goede kansen maar de 45 jarige doelman van SC Emma had nog enkele prima
reddingen in huis waardoor er vandaag onnodig punten werden verspeeld.
Volgende week zondag 25 maart staat de uitwedstrijd tegen Madese Boys in Made op het
programma. LET OP de aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.