3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4816554

Zondag, 24-03-2024 stond de uitwedstrijd tegen Coal uit Rotterdam op het programma. Coal
stond op plaats 12 van de ranglijst met 11 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van
29 voor en 60 tegen. De eerste wedstrijd in Goirle was geëindigd in een 4-0 overwinning.
GSBW begon op deze winderige en natte zondagmiddag met de volgende 11: Jelle van der
Velden, Danny van Laarhoven, Dion van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley
Luijten, Mitchel van Zelst, Imad Kharichef, Denzel van Houtum, Milan van Boxtel en Abdel
Kasrioui.
Op de reservebank zaten: Jessey Akkermans, Tijn Santegoets, Anouar Annouri en Timo van
Gils.
Het bleek al snel dat het vandaag lastig voetballen zou worden op het slechte veld en de
harde wind. Beide teams probeerden er het beste van te maken. Het tempo was bij GSBW te
laag om het de tegenstander moeilijk te maken. Toch werd het in de 16 e minuut 0-1 en
begon de 6 minuten show van Milan (goed gekeken naar Fernando Torres). De 0-1 kwam uit
een voorzet van links door Abdel en een tikje breed van Denzel waardoor de bal simpel door
Milan in een leeg doel kon worden geschoven. 2 minuten later scoorde Milan de 0-2 op
aangeven van Imad. Milan zag dat de Coal doelman ver voor zijn doel stond en kon ook nu
simpel scoren. De volgende minuut was het weer raak en ook nu was Milan de
doelpuntenmaker die de 0-3 scoorde. Ook nu was Imad de aangever. In de 21 e minuut viel de
0-4 en weer was het Milan die scoorde en daardoor zijn 4 e maakte. Hieraan ging een snelle
omschakeling aan vooraf. Imad gaf een pass op Denzel en vanuit zijn voorzet kon de goed
vrij lopende Milan de bal weer simpel binnentikken. Eigenlijk was hierna de wedstrijd
gelopen. Bij de vorige wedstrijd in Goirle was de ruststand 4-0 en met dezelfde stand werd
ook nu de rust bereikt.
Onder de rust werd Denzel vervangen en kwam Jessey voor hem in het veld.
GSBW was slordig in de passing en speelde te veel de lange bal wat moeilijk was met de
harde wind die dwars over het veld stond. Ook Coal had moeite met de harde wind maar
probeerde het nog wel. In de 64 e minuut werd de licht geblesseerde Rick vervangen door
Anouar. In de 68 e minuut viel toch nog enigszins onverwachts de 1-4. Vanuit een voorzet van
rechts kopte Dalvin Delgado de bal over de kansloze Jelle in de verre hoek. Hierna werd ook
de doelpuntenmaker vervangen en kwam Tijn nog voor hem in het veld.
GSBW speelde niet best in de 2 e helft en het werd daarvoor 5 minuten in blessuretijd ook
nog 2-4. De 44 jarige spits van Coal (Rachid El Khalifi) scoorde nog met het hoofd.
De 3 punten konden weer mee naar Goirle. Later bleek nog dat Rijen 2 punten had verspeeld
tegen Madese Boys waardoor GSBW nu op plaats 2 van de ranglijst staat met 1 punt
achterstand op koploper Rijen.
De volgende wedstrijd is thuis op 07-04-2024. Tegenstander is dan ZIGO uit Tilburg.