4921VJ
MADE
tel. 0162-683968

Zondag, 25-02-2024 stond de uitwedstrijd tegen Madese Boys in Made op het programma.
Vooraf was bekend dat de tegenstander op plaats 10 van de ranglijst stond met 18 punten
uit 14 wedstrijden en een doelsaldo had van 18 voor en 20 tegen. Tevens was bekend dat
het een fysiek sterke ploeg is die de duels niet schuwt. De eerdere wedstrijd in Goirle was
geëindigd in een 2-2 gelijkspel.
GSBW begon aan de wedstrijd op een matig en zwaar veld met de volgende 11: Jelle van der
Velden, Danny van Laarhoven, Igor van Loon, Rick Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley
Luijten, Mitchel van Zelst, Milan van Boxtel, Jessey Akkermans, Willem Kleijssen en Abdel
Kasrioui.
Op de reservebank zaten: Tijn Santegoets, Nick Swinkels, Rick van Amelsfoort, Tymen van
Loon, Danilo Farci, Anouar Annouri en Giovanni van Berkel.
In de 2 e minuut viel het 1 e kleine kansje te noteren voor GSBW. Op aangeven van Mitchel
schoot Willem vanuit de draai recht in de handen van de keeper.
Het spel golfde op en neer waarbij GSBW iets meer in balbezit was en Madese Boys
veelvuldig de lange bal hanteerde op hun snelle linksbuiten.
In de 27 e minuut kreeg Madese Boys het eerste kansje. Vanuit een corner ging de omhaal
van Stef van Oorschot ruim over/naast.
In de 30 e minuut viel dan toch onverwachts de 1-0. Vanuit een aanval over links viel de bal
uiteindelijk voor de voeten van Jip van der Plas die Jelle in de korte hoek verraste.
Enkele minuten later onderschepte Danny een aanval van Madese Boys waardoor GSBW
met 3 spelers tegen 2 verdedigers kwam te staan. Willem schoot daarbij iets te gehaast
waardoor zijn inzet tegen een verdediger belandde.
De rust werd dus bereikt met een 1-0 achterstand. GSBW moest meer bewegen en de bal
over de grond spelen. Lange / hoge ballen hadden weinig zin gezien de lengte van de
Madese Boys verdedigers.
Onder de rust moest Igor met een hoofdwond worden vervangen en kwam Anouar voor
hem in het veld.
In de 51 e minuut had Abdel bijna de gelijkmaker op de schoen. Zijn inzet werd echter met
een prima reflex door de Madese Boys doelman weggewerkt. In de 72 e minuut werd Danny
vervangen door Danilo en ging GSBW iets aanvallender spelen. In de 79 e minuut werd ook de
licht geblesseerde Jessey vervangen en maakte Tymen, na lang blessureleed, zijn rentree. Na
deze wissel en uit de daarop genomen vrije trap kwam GSBW op 1-1. De voorzet op maat
van Anouar werd door Rick prima in de kruising gekopt. In de 84 e minuut werd Abdel nog
vervangen door Nick. GSBW bleef hard werken en dit leverde in blessuretijd alsnog de 3
punten op. Een lange bal werd door Willem doorgekopt en door de goed doorgelopen Milan
snoeihard achter de verbouwereerde doelman geschoten. De scheidsrechter liet hierna nog
enkele minuten doorspelen maar gescoord werd er niet meer. Het harde werken in de
tweede helft werd alsnog beloond waardoor er een 1-2 overwinning kon worden genoteerd.
Volgende week zondag, 3 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.
Tegenstander om 14.30 uur is dan de nummer 2 van de ranglijst VV Trinitas Oisterwijk.