Centaurusweg 80
5015TA
TILBURG
tel. 013-4551634

Vandaag, zondag 24-09-2023, stond de 1 e wedstrijd van de competitie 2023 – 2024 op het
programma. Na de promotie van het afgelopen seizoen nu in de 3 e klasse B.
Na 3 simpel gewonnen bekerwedstrijden ging het vandaag echt beginnen. Tegenstander was
een oude bekende van het afgelopen seizoen, namelijk WSJ uit Tilburg.
GSBW begon met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick
Kuijpers, nieuwkomer Mitchel van Zelst, Bradley Luijten, Milan van Boxtel, Imad Kharichef,
Denzel van Houtum, Jessey Akkermans en nieuwkomer Abdel Kasrioui.
Als wissel waren beschikbaar: Niek de Jong, Wolf Diederen, Danny van Laarhoven, Anouar
Annouri, Damian Dielemans en Mathieu Schols.
GSBW begon goed aan de wedstrijd en liet de bal prima rondgaan. In de 2 e minuut was de 1 e
corner al een feit. Bradley gaf goed voor maar helaas kopte Imad ruim naast.
WSJ loerde op de counter en speelde de lange bal op de snelle Melvin de Laat.
In de 16 e minuut kwam GSBW bijna op de 0-1. Een voorzet van Denzel werd door Igor tegen
de lat gekopt. De rebound was voor Jessey maar ging naast.
In de 26 e minuut schoot Bradley, vanaf ongeveer 25m, maar net over het doel. In de 28 e
minuut was WSJ gevaarlijk vanuit een lange bal. Jelle was attent en werkte de bal bekwaam
weg. GSBW bleef goed combineren en kreeg enkele kansjes. De beslissende eindpass
ontbrak echter nog. In de 33 e minuut kreeg Simon Brand nog een kansje maar ook nu was
Jelle bij de les. Op slag van rust kreeg Denzel een prima kans na een 1-2tje met Jessey. Het
schot van Denzel, vanaf links in de korte hoek, werd door de WSJ doelman tot corner getikt.
Onder de rust werd er niet gewisseld. De kansen moesten worden afgemaakt. De eindpass
moest beter en de ballen moesten harder worden ingespeeld op het stroeve/matige veld.
WSJ begon iets feller aan deze 2 e helft. Dit resulteerde in de 49 e minuut in een kans voor
Melvin de Laat. Jelle redde prima en tikte de bal tot corner. In de 63 e minuut werd de 1 e
wissel toegepast. Wolf kwam erin voor Jessey. 1 minuut later werd de 0-1 afgekeurd wegens
buitenspel. Een schot van Denzel werd door de doelman weggestomp en door Imad daarna
binnen geschoten. Of Imad inderdaad buitenspel stond was in onze ogen discutabel maar de
scheidsrechter keurde het doelpunt toch af. In de 80 e minuut werd Abdel vervangen en
kwam Mathieu voor hem in het veld. In de 84 e minuut schoot Denzel een vrijetrap bijna in de
kruising. Middels een geweldige redding kon de keeper de bal nog tot corner verwerken.
Deze corner, genomen door Denzel, werd door Rick prima binnengekopt waardoor de 0-1 in
de 85 e minuut een feit was.
WSJ ging iets meer druk zetten en probeerde de gelijkmaker te forceren. GSBW wisselde
Denzel voor Danny en vanuit een counter, ingeleid door Imad, kwam GSBW in blessuretijd
op 0-2. Wolf schoot vanuit een moeilijk hoek de bal snoeihard hoog in het doel.
De scheidsrechter floot gelijk voor het einde van de wedstrijd waardoor de eerste 3 punten
in de pocket zaten.
Volgende week is de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan om 14.30 uur Madese Boys.