5051JS
GOIRLE
tel. 013-5342995

Zondag, 21-04-2024 stond de thuiswedstrijd tegen Oosterhout op het programma.
Oosterhout stond op plaats 6 van de ranglijst met 33 punten uit 21 wedstrijden en een
doelsaldo van 40 voor en 26 tegen. De eerdere wedstrijd in Oosterhout werd door de
blauwwitten kansloos met 2-0 verloren. Er moest dus iets worden rechtgezet.
GSBW begon met de volgende 11: Jelle van der Velden, Dion van Loon, Igor van Loon, Rick
Kuijpers, Damian Dielemans, Bradley Luijten, Mitchel van Zelst, Imad Kharichef, Danilo Farci,
Milan van Boxtel en Jessey Akkermans.
Als wissel waren beschikbaar: Willem Kleijssen, Danny van Laarhoven, Tijn Santegoets, Rick
van Amelsfoort, Abdel Kasrioui, Wolf Diederen en Jeffrey van Gestel.
Voorafgaand aan de officiële aftrap gaf pupil, Sem van Gangelt (JO7-1) het goede voorbeeld
door de keeper van de tegenstander simpel te passeren.
GSBW begon voortvarend aan de wedstrijd. Dit leidde al in de 2 e minuut tot een grote kans.
Op aangeven van Damian kapte Milan zich in de 16 prima vrij en leek van dichtbij simpel te
kunnen scoren. Helaas ging de bal tot ieders verbazing naast de verkeerde kant van de paal.
GSBW bepaalde het spel maar het tempo was te laag om de tegenstander te verrassen en de
duels werden niet gewonnen. Dit leidde in de 34 e minuut tot de 0-1 voor Oosterhout. Diae
Abjij kon vanaf 22m ongehinderd uithalen en plaatste de bal, buiten het bereik van Jelle, in
de linker bovenhoek. De eerste de beste kans voor de tegenstander was dus gelijk raak. In de
43 e minuut kwam GSBW bijna op 1-1. Helaas werd het schot van Imad door de keeper uit de
kruising getikt. 2 minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Na goed doorgaan was het
Jessey die de bal met de punt van de schoen onder de keeper door in het doel tikte.
Onder de rust werd er op aangedrongen dat het tempo omhoog moest, dat er meer
bewogen moest worden en dat de duels gewonnen moesten worden.
Er was goed geluisterd want in de 49 e minuut viel de 2-1. Een lange bal van Igor werd door
Milan in de 16 voor de voeten van Rick gelegd die zich niet bedacht en vanaf links met rechts
verwoestend uithaalde waardoor de bal in de verre hoek binnen vloog.
GSBW ging goed door en dit leidde in de 53 e minuut tot een penalty voor de thuisploeg.
Danilo werd in de 16 onderuit gehaald waardoor de scheidsrechter niets ander kon dan naar
de stip te wijzen. Bradley liet zich deze kans niet ontnemen en scoorde beheerst de 3-1.
Hierna werd de niet geheel fitte Milan vervangen en kwam Willem voor hem in het veld.
In de 72 e minuut kreeg Danilo nog een prima kans om de voorsprong uit te breiden. Op
aangeven van Willem verscheen hij vanaf de linkerkant alleen voor de uitlopende doelman.
Helaas belandde zijn inzet tegen de keeper.
Hierna werden Danilo en Jessey gewisseld en kwamen Danny en Abdel voor hen in het veld.
Oosterhout probeerde het nog wel maar kon geen echt grote kansen meer creëren Even
later werd ook Imad nog gewisseld voor Wolf. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld
waardoor de 15 e overwinning een feit was.
Volgende week zondag, 28-04-2024 staat de uitwedstrijd tegen koploper Rijen op het
programma. Rijen staat op 50 punten en GSBW op 49. Een echte topper dus.